Coacerea la cuptor pe lemne
- Dor de Tara
- 3 mai 2019
- 2 min de citit
Actualizată în: 13 mai 2019


Cu toti am auzit de efectul campului gravitational in filmele SF. Atomii sunt compusi de un nucleu si au in orbita lor cativa electroni care se invart in un mod regulat si cu o viteza constanta. In momentul incalzirii se produce un efect de "excitare" a electroniilor care degaja prin frecarea campului magnetic o cantitate mai mica sau mai mare de caldura.
Aceasta caldura merge pana si la contopirea artificiala a unor metale de exemplu, numite aliaje.

Din momentul in care incalzim sau coacem un aluat acest efect se numeste cristaliza sau coacere. Iar cand aceasta "cristalizare" este supusa unui camp magneic puternic, acesta orienteaza cristalele conform polaritatii generatorului de camp magnetic, adica rezistenta / rezistentele cuptorului.

Efectul produs este o orientare uniforma a materiei cristaline care o data racita devine precum mici sulite care ranesc membrana celulara si tubul digestiv al consumatorului.

Tehnologia moderna ne aduce o multitudine de beneficii gustative, olfactive, si vizuale foarte placute.
Din nefericire aceste mici avantaje ne dauneaza de o maniera ascunsa si perfida, fara ca noi sa fiim constienti de acest aspect. Imaginiile din stanga vorbesc de la sine. Puteti observa in fotografia alb negru cristalizarea cu aceasi orientare. Iar in cea color la microscopul cu baleiaj electronic orientarea masiva si varfurile ascutite a cristalelor de paine.
Cum vi se pare imaginea de mai jos? Mai naturala si mai putin uniforma? Care dintre membrane este mai respectuoasa pentru membranele celulelor si a tractului digestiv?

In concluzie corpul uman nu a fost creat pentru a suporta atacul insistent al alimentului de baza "painea" ci painea care trebuie sa hraneasca ba chiar sa vindece de anumite boli.
Dar acesta este subiect pentru alt material.
Comments